نظام عامل

ساخت وبلاگ

 

 

 


نظام استدلال ثابت بحث و ورود دلایل الکترونیک به آن
به‌روزرسانی: ۱۴۰۰/۰۵/۱۸0609 4 دقیقه

اشتراک گذاریفیس بوک توییتر لینکدین اشتراک گذاری از روش آدرس اینترنتی چاپ
در بعد از ظهر حاضر، ظهور ابزارهای نو اطلاعاتی و ارتباطی، طریق‌هایی تازه را برای برقراری رابطه، ساخت‌و‌ساز و ذخیره داده ها به وجود آورده میباشد؛ استعمال از این طریق‌ها در رابطه ها تجاری و روزانه عموم، موجب ساخت نوعی تازه از ادله با ماهیتی گوناگون به اسم ادله الکترونیک گردیده‌است. با وجود آنکه ماهیت نظام عامل الکترونیک متعدد از عامل سنتی میباشد، می‌اقتدار با استفاده نحوه‌های فنی، عناصری را که ضابطه برای اعتبار عامل ما یحتاج می داند، در دلایل الکترونیک تأمین کرد. به همین جهت، ضابطه کسب و کار الکترونیک، خلال موازی شمردن داده‌پیام و امضای الکترونیکی با نوشته و امضای سنتی، دلایل الکترونیک را تحت عنوان نوعی تازه از عامل دارای اعتبار تلقی کرده و واجد بها اثباتی میداند. به‌دنبال پاره ای بیشتر درباره این مسئله خوا هیم دانست.

ماده 194 ضابطه آئین دادرسی مدنی «برهان» را اینگونه تعریف‌و‌تمجید نموده است:

«برهان عبارت میباشد از هر امری که اصحاب بحث برای ثابت یا این که هواخواهی از گفت و گو به آن استناد می‌کنند.»

نظام عامل

به استناد ماده 1258 ضابطه مدنی و فصل دهم ضابطه آئین دادرسی دادگاه‌های همگانی و انقلاب در کارها مدنی، دلایل در 8 نوع اختصاصی بودند: اقرار، اوراق کتبی، شهید شدن، امارات، قسم و سوگند، معاینه محل، بازرسی محلی و کارشناسی. البته با ثبت ضابطه بیزنس الکترونیک، برهان الکترونیک تحت عنوان پوسته نو برهان، به نظام عامل ثابت گفت و گو وارد شد.

ضابطه بیزنس الکترونیکی تعریفی کبیر و پویا وکیل خوب در مشهد از «داده‌پیام» ارائه نموده است (ماده 2 ضابطه بیزنس الکترونیک). بدین ترتیب، خیر‌فقط ابزارهای الکترونیک، بلکه همگی ابزارهای مو جود می توانند منشاء تولید استدلال الکترونیک باشند، مثلا تلگرام، تلکس، ابزارهای دیجیتالی، مغناطیسی، نوری، الکترومغناطیسی و بقیه ابزارهای ناشی از فناوری که در بعدی به وجود خواهند آمد. به این ترتیب، اینک در نظام برهان حقوقی کشور ایران، گزارش تراکنش سیستم الکترونیکی، یاد رایانه و فایل‌های صوتی و تصویری دیجیتال هریک نوعی استدلال الکترونیک میباشند.

نوشته های شبیه

وکالت بلامنازع چیست و نقش آن در معاملات چه‌گونه میباشد؟
۱۴۰۱/۰۲/۲۶

مجرمان کم عقل و طرز مجازات آنان در شکل ارتکاب جرم چه‌گونه میباشد؟
۱۴۰۱/۰۲/۲۷
این دلایل را می‌اقتدار در ابزارهایی مانند موبایل و اثبات، دوربین‌ها یا این که ضبط‌ کننده‌های دیجیتال، رایانه‌های فردی، فاکس‌ها و مانند آن‌ها کشف و به کار گرفت. با ثبت ضابطه بیزنس الکترونیک، دلایل الکترونیک تحت عنوان نوع تازه دلایل در کنار دلایل سنتی، در نظام عامل ثابت بحث دارای اعتبار شمرده و دارنده قیمت اثباتی شدند.

نظام دلیل

قیمت و اعتبار برهان الکترونیک مطمئن در نظام عامل
«عامل الکترونیک مطمئن» اصطلاحی میباشد برای آن تیم از داده‌پیام‌ها که توسط یک سیستم اطلاعاتی مطمئن ساخت و ساز، ذخیره یا این که پردازش گردیده و دارنده امضای الکترونیکی مطمئن میباشد. فناوری آیتم به کار گیری در‌این گواهی به صورتی میباشد که انتساب گواهی به صادرکننده، نام و نشان وی یا این که تمامیت مدرک را ضمانت می‌نماید.

اینگونه سندی انکارناشدنی و شک وتردید ناپذیر میباشد. به علاوه، اینگونه دلیلی بعداز ساخت‌و‌ساز می بایست به صورتی ایمن محافظت گردد. بدین ترتیب، سیستم اطلاعاتی مطمئن امضای الکترونیک مطمئن و سوابق مطمئن ساختار یک برهان الکترونیک مطمئن را تشکیل میدهند. معیارهای یک سیستم اطلاعاتی مطمئن در سد ح ماده 2 ضابطه بیزنس الکترونیک رقم خورده میباشد: «سیستم اطلاعاتی مطمئن سیستم اطلاعاتی میباشد که:

به طوری سنجیده در قبال سوء به کارگیری و نفوذ محفوظ باشد.
سطح معقولی از امکان دسترسی و تصدی درست را دارا باشد.
به طوری سنجیده و متناسب با عنایت کاری که جاری ساختن میدهد تنظیمات و سازماندهی گردیده باشد.
موافق با خط مش ایمن باشد.»
نظام دلیل

ماده 15 نیز اضافه می‌نماید که نسبت به «داده‌پیام» مطمئن، سابقه الکترونیکی مطمئن و امضای الکترونیکی مطمئن انکار و شک وتردید مسموع وجود ندارد و تنها می‌قدرت ادعای جعلیت به داده‌پیام سابق الذکر وارد یا این که اثبات کرد که آن داده‌پیام به جهتی از جهات رسمی، از اعتبار افتاده میباشد. براین اساس قیمت و التفات استدلال الکترونیک مطمئن در نداشتن امکان انکار و شک به آن میباشد که‌این دلایل را از بها و اعتباری مشابه ورقه ها قانونی منتفع می‌نماید.

تعارض عامل الکترونیکی با عامل سنتی ثابت گفت و گو
ممکن میباشد یک کدام از طرفین بحث به داده‌پیام‌های منضم به داده‌های امضای الکترونیک و طرف مقابل به یکی دلیل سنتی اشاره نماید. سؤالی که در اینگونه قوانینی مطرح میگردد این میباشد که تکلیف حکم کننده در اینگونه قوانینی چیست و آیا حسب آیتم، می بایست بها محتوای نوشته الکترونیک را مخدوش نماید یا این که از اثر آن بکاهد؟ می بایست مشاهده کرد تعارض در میان دلایل الکترونیکی و دلایل سنتی چه‌گونه قابل رفع میباشد. به لحاظ می رسد عامل الکترونیکی، از حیث قیمت رسمی و شکلی، اصولا هیچ تفاوتی با برهان سنتی ندارد و براین اساس این‌طور وجود ندارد که برهان الکترونیکی صرفا به منجر الکترونیکی بودن، ارزشی کمتر از استدلال سنتی داشته باشد یااینکه بها ادله سنتی کمتر از عامل الکترونیکی باشد.

بدین ترتیب بایستی با شهیدشدن الکترونیک مانند شهید شدن سنتی عکس العمل کرد و به همین ترتیب، برای اینکه تعارض نام برده حل خواهد شد، بایستی به تعارض فی مابین دلیل در مجموع، نظیر اقرار و شهید شدن، دقت کنیم. ولی گردآوری‌ای با استناد به ماده 13 ضابطه بیزنس الکترونیک در این زمینه انتخاب بها دلایل الکترونیکی را به حاکم ودیعه‌اند.

ماده 13 مقرر می‌نماید: «به صورت کلی، بها اثباتی داده‌پیام‌ها با دقت به دست اندرکاران مطمئنه برای مثال تناسب طرز‌های ایمنی به فعالیت گرفته گردیده با مسئله و خواسته مبادله داده‌پیام انتخاب میگردد.» این در حالی میباشد که با دقت به نظام دلیل رسمی در حقوق و دستمزد جمهوری اسلامی ایران، لحاظ فوق رد میشود و گزینش بها اثباتی دلیل به حکم کننده واگذار نشده میباشد.

نظام عامل

مرمت عملیات قضایی در فضا الکترونیکی
مستند به مواد 6 و 7 ضابطه بیزنس الکترونیکی، تردیدی نیست که هر جا اجرای تشریفات رسمی با مکتوب یا این که امضا شدن متنی ملازمه داشته باشد، نگهبانی این تشریفات در دور و اطراف الکترونیکی نیز قابلیت‌پذیر میباشد. همینطور ماده 8 مقرر می‌نماید: «هرگاه ضابطه مورد نیاز بداند که داده ها به طور اصل ارائه یا این که محافظت گردد، این شغل با محافظت و ارائه داده ها به طور داده‌پیام نیز در شکل وجود موقعیت ذیل، قابلیت‌پذیر هست…» که مستند به آن، سیستم قضایی می تواند با رعایت موقعیت رسمی، آرشیو الکترونیکی را جانشین آرشیو‌های کاغذی خویش نماید. ولی غیر از این ۲ کاربرد، آیا در مواقعی که قوانین رسمی بر بایستگی اجرا عملیات فیزیکی یا این که مواجهه حضوری اصحاب بحث با دادرس و امثال آن دلالت داشته باشد، مانند برگزاری جلسات پژوهش، استماع شهید شدن، ادای قسم و سوگند و مانند اینها، آیا می‌اقتدار از ساز و شغل الکترونیکی به کار گرفت؟

با ثبت ضابطه آئین دادرسی جرایم نیروهای دارای سلاح و دادرسی الکترونیکی، ابهامات فوق برطرف شد. ماده ۶۵۹ ضابطه دین دادرسی جرایم نیروهای دارای سلاح و دادرسی الکترونیکی تصویب شده 1393/7/8 مقرر نموده است: «به‌کارگیری سامانه‌های ویدئوکنفرانس و بقیه سامانه‌های پیوندها الکترونیکی به خواسته بازرسی از اصحاب دعوی، دریافت شهید شدن از شهود یا این که ایده ها کارشناسی، درصورتی که مجاز میباشد که احراز

وکیل ایران...
ما را در سایت وکیل ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد عزیزی بازدید : 180 تاريخ : دوشنبه 25 ارديبهشت 1402 ساعت: 22:18