جرم بدحجابی

ساخت وبلاگ


مرجع تفحص به جرم بی حجابی
جرم بدحجابی به جهت اینکه مجازات آن جايگاه 8 است لذا براساس ضابطه آئین دادرسی کیفری در دادگاه کیفری 2 به آن تفحص می‌گردد و در‌این جرم پرونده وارد پژوهش در مرحله دادسرا و صدور کیفرخواست نمی‌شود.

لایحه جایگزین ماده 638 ضابطه مجازات اسلامی
لایحه پیشنهادی جایگزین مجازات بدحجابی زمینه ماده 638 ضابطه مجازات اسلامی
ماده ١٧٨ لایحه پیشنهادی جایگزین تبصره ماده ٦٣٨ ضابطه فعلی در حوزه جرم‌انگاری و مجازات بی‌حجابی شد‌ه‌است. بر این مبنا، «زنانی که فارغ از عفاف و حجاب در انظار همگانی ظواهر شوند، مرجع قضائی طبق ماده (۸۰) ضابطه دین دادرسی کیفری تصویب شده ۱۳۹۲ مبادرت می‌نماید. در صورتی‌که شخص از دادن التزام در مرجع قضائی امتناع نماید یا این که بعد از دادن التزام، مجدد مرتکب خوی ذکر شده خواهد شد، به یکی‌از مجازات‌های اجتماعی سکو هشت محکوم و همینطور دادگاه می تواند خلال مجازات نام برده، او را به کمپانی در زمان‌های تربیتی، اخلاقی و مذهبی به بازه زمانی یک تا دو هفته تحت عنوان مجازات تکمیلی محکوم نماید».
ضابطه‌گذار درین حوزه مجازات‌های جدیدی را به ‌تیتر مجازات مهم به عنوان «محرومیت‌های اجتماعی» در ماده ٩ همین لایحه پیش‌بینی نموده است. بر پایه ی ماده ٩ این لایحه، مجازات‌های اجتماعی سکو هشت مشتمل بر ساخت‌و‌ساز عصر‌های مراقبتی، سرویس ها همگانی بدون‌پول، جزای نقدی، محرومیت‌های استخدامی و انتصابی، اقامت اجباری، ممنوعیت خروج از مرزوبوم و... به زمان‌های محصور میباشد.
سوال های متداول

1-آیا بی حجابی جرم میباشد؟

در جواب به‌این پرسش بایستی بیان کرد به جهت اینکه در تبصره ماده 638 ضابطه مجازات اسلامی به مجازات شخص بی عفاف پرداخته میباشد لذا شغل نام برده جرم میباشد. براساس ماده 638 ضابطه مجازات اسلامی مجازات مرتکب بی حجابی حبس و یا این که جزای نقدی است.

2- برای اینکه بی حجابی مجازات خواهد شد بایستی چه قوانینی داشته باشد؟

براساس ضابطه مجازات اسلامی در شرایطی‌که بدحجاب مجازات می‌گردد که در جای ها و معابر همگانی با کشف عفاف و حجاب ظواهر خواهد شد.

3- مجازات گذاشتن عکس بی عفاف در فضای مجازی چیست؟

بر پایه ی ضابطه جرایم رایانه ای، چنانچه که گذاشتن عکس بی عفاف در فضای مجازی ، به طور نشر تصاویر مبتذل یا این که مستهجن باشد ، شامل مجازات خواهد بود . در‌این‌صورت‌ ، مجازات گذاشتن عکس بی عفاف در فضای مجازی، مشمول حبس از نود و یک روز تا دو سال ، یا این که جزای نقدی از 5 تا 40 میلیون ریال است .

4- مجازات مرد بی عفاف چیست؟

ضابطه مجازات اسلامی در تبصره ماده 638 فقط به جرم انگاری کار بدحجابی از سوی بانوان اشاره نموده است و این تبصره مشتمل بر مردان نمی‌شود البته درصورتی که شغل شخص ذکر شده مصداق تظاهر به فعل حرام باشد براساس صدر ماده 638 ضابطه مجازات اسلامی قابل تعقیب و مجازات میباشد.

5- آیا کشف عفاف و حجاب و بی حجابی در خودرو فردی جرم میباشد؟

با دقت اینکه خوردو در فضای همگانی و انظار مردم ظواهر گردیده است لذا گوشه و کنار باطن خودور به عنوان فضای فردی و حریم محرمانه قلمداد نمیشود بدین ترتیب کشف عفاف و بدحجابی باطن خوردو نیز جرم بوده و قابل مجازات میباشد.

6- کشف عفاف و حجاب و بی حجابی در فضای مجازی جرم میباشد؟

در شرایطی‌که که درستی تیتر تصویر مستهجن نماید قابل مجازت بوده و حبس یا این که جزای نقدی یا این که هردو مجازات را به‌دنبال خواهد داشت.

وکیل خوب در مشهد
 

7- آیا جرم بدحجابی فقط مشتمل بر مسلمانها بومی جمهوری اسلامی ایران می‌شود؟

جرم زمینه ماده 638 ضابطه مجازات اسلامی مرتبط با تک تک سکنه جمهوری اسلامی ایران اعم از مسلمان و غیر مسلمان است و آنچه مداقه داراست و سبب ساز جرم انگاری در این باره شد‌ه‌است برهم میل کردن امنیت همگانی و اخلاقی میباشد.

صحبت آخری

بی حجابی جرم بوده و مجازات حبس یا این که جزای نقدی را در ادامه خواهد داشت، با دقت به اینکه این جرم جايگاه 8 است به صورت بدون واسطه در دادگاه کیفری آیتم مطالعه قرار میگیرد. جرم بی حجابی قابل سپری شد نبوده و جنبه همگانی دارااست. درخصوص بدحجابی تبصره ماده 638 ضابطه مجازات اسلامی ساکت بوده و تعبیر مضیق به عایدی مجرم منجر برائت مرتکب بدحجابی گردد، ضمن عدم وجود عنصر رسمی، انگیزه جرم ندانستن بدحجابی، فقدان قاعده معین و توکل بر ذوق وسلیقه فردی راجع‌به شخص بدحجاب نیز مزید بر انگیزه هست.

وکیل ایران...
ما را در سایت وکیل ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد عزیزی بازدید : 51 تاريخ : چهارشنبه 25 مرداد 1402 ساعت: 22:44