هادت کذب چیست

ساخت وبلاگ


هادت کذب چیست ؟ بطور کلی شهیدشدن در دعاوی بعنوان یکی‌از عامل ثابت مشاجره بشمار می رود به‌این مضمون‌ که افراد جهت ثابت ادعای خویش در یک دعوی به آن استناد جسته و حق خود را با توسل به آن در مراجع قضایی به ثابت می‌رسانند. با اینحال در‌این عرصه شاهد ارایه شهید شدن کذب از سوی افراد می‌باشیم و افرادی با علت های مالی یا این که فردی، حاضر به ادای شهید شدن کذب یا این که لاف می‌شوند.

در‌این نوشته ی علمی وکیل خوب در مشهد در امر شهیدشدن کذب و اینکه در‌حالتی که با آن مواجه گردیم چه گونه با آن واکنش نماییم ، گزینه تحقیق قرار میدهیم.

درین مقاله می خوانید:
شهیدشدن کذب به چه معناست؟
مجازات شهیدشدن لاف چیست؟
اثرها و پیامدهای شهیدشدن کذب چیست؟
شهید شدن کذب به چه معناست؟
در تمجید شهید شدن می بایست اعلام کرد:

(فردی به عایدی یک کدام از اصحاب مشاجره و به زیان طرف دیگر خبر از وقوع امری می دهد)

شهیدشدن کذب نیز عبارت میباشد از:

((ادای مدرک لاف نزد مقامات قانونی در دادگاه بوسیله شاهد یا این که گواه))

به همین انگیزه قانونگذار شهیدشدن لاف را جرم انگاری کرده وبرای آن مجازات گزینش کرده است.

شاهد می بایست دارنده چه قوانینی باشد؟
طبق ماده ۱۷۷ ضابطه مجازات اسلامی ،شاهد بایستی دارنده اوصاف تحت باشد:

۱-بالغ

۲-عاقل

۳-عدل و داد

۴-عصمت مولد

۵-ذی عایدی نبودن در مسئله دعوی

۶-نداشتن خصومت با یکی‌از طرفین دعوی

۷-عدم اشتغال به تکدی گری وولگرد نبودن

تشخیص صدق موردها با حاکم دادگاه میباشد ،و در شکل نبود هر مورد از موردها فوق شهید شدن شاهد فوق درتوان اماره قضایی و بسته به لحاظ حکم کننده خواهد بود.

وضعیت تحقق جرم شهید شدن لاف چیست؟
برای تحقق این جرم بایستی مرتکب آن قصد اجرا اینگونه فعلی را داشته باشد ،به این دلیل که این جرم مثلا جرائم عمدی محسوب می شود و شاهد در اولِ ادای شهید شدن ،قسم خاطر می نماید و به شهادتی که ارائه میدهد و پیامدها آن احاطه بدون نقص داراست.

به همین عامل در صورتیکه در شهیدشدن مذکور لاف بگوید ،مرتکب جرم شهیدشدن کذب گردیده‌است.

برای تحقق جرم شهید شدن کذب طبق ماده ۶۵۰ ضابطه مجازات اسلامی وضعیت تحت می بایست پژوهشگر شود:

۱-شهید شدن لاف بایستی در دادگاه و نزد منزلت قضایی انجام شده باشد:

در صورتیکه شهیدشدن لاف در فارغ مراجع قضایی انجام یافته باشد(برای مثال در کلانتری)جرم شهید شدن کذب متفحص نشده و مرتکب قابل مجازات نمیباشد.

۲-شهیدشدن لاف بایدنزد یک رده قانونی ادا خواهد شد :

پس در‌حالتی که نزد یک رده غیر قانونی واقع شود ،جرم شهید شدن لاف صورت نداده میباشد.

اما بایستی اعلام‌کرد مقامات قانونی تخصیص به مقامات قضایی ندارد یعنی در حالتی‌که شهیدشدن لاف نزد بقیه مقامات غیر قضایی البته قانونی تیتر خواهد شد گشوده هم جرم شهیدشدن کذب متفحص گردیده و قابل مجازات میباشد.

ماده ۴۹ ضابطه تصویب وضع در این مورد تیتر می دارد:

((درصورتی که کسی در اداره تصویب حال و روز به لاف شهید شدن دهد که فلان فرد صاحب و مالک فرزندی گردیده است و این شهیدشدن موءثر در صدور شناسنامه گزینه شهید شدن خواهد شد مشتمل بر مجازات شهید شدن لاف میباشد.))

در ماده ۲ ضابطه تخلفات ،جرائم و مجازاتهای مرتبط با سندها سجلی و شناسنامه،و همینطور ماده ۱۵ ضابطه در مورد ورود واقامات اتباع خارجه در کشور ایران و ماده ۱۰ ضابطه تصدیق انحصار وراثت نیز مقاماتی پیش گویی گردیده که شهیدشدن لاف نزد آن ها نیز ،جرم به حساب آورده می شود.

مجازات شهیدشدن لاف چیست؟
مجازات شهیدشدن کذب

مجازات شهید شدن لاف دارنده دو تیم مثلا: تضمین اجرای حقوقی و تضمین اجرایی کیفری است.

تضمین اجرایی کیفری این جرم در ماده ۶۵۰ ضابطه تعزیرات این سیرتکامل تیتر شد‌ه‌است:

((هرکس در دادگاه نزد مقامات قانونی شهیدشدن لاف بدهد ،به سه ماه ویک روز حبس ویا به یک میلیون وپانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود.))

همینطور در صورتی شهیدشدن کذب سبب اجرای مجازاتی نظیر:

دیه یا این که حدود (شلاق برای شرب خمر)یا این که قصاص عضو یا این که اعدام خواهد شد به عبارتی مجازات بر هر کس ادای شهید شدن لاف نموده نیز انجام شود.

مثلا : در‌حالتی که در جرمی ،شاهد به لاف شهیدشدن دهد و این فرمان سبب اعدام شخص بی گناه شود و بعد از آن معلوم گردد شهید شدن لاف بوده ،حاکم و افسر اجرای مجازات مسولیتی نداشته و شخصی که شهیدشدن لاف داده میباشد به مجازات اعدام محکوم گردد.

تضمین اجرای حقوقی شهیدشدن کذب، به جبران خسارات دنیوی و معنوی مرتبط میگردد.

مستندات رسمی شهیدشدن کذب چه است؟
۱-بخشنامه رییس قوه قضاییه درباره ی شهود ساختگی و شهید شدن کذب[۱]:

۲-ماده ۶۵۰ ضابطه تعزیرات مجازات اسلامی:

در دادگاه نزد مقامات قانونی شهیدشدن لاف بدهد ،به سه ماه ویک روز حبس ویا به یک میلیون وپانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم می شود.

۳-ماده۱۰ ضابطه انحصار وراثت:

هر شاهدی که در مورد علم آموزی تصدیق وراثت برخلاف واقعیت شهیدشدن دهد برای

شهیدشدن لاف تعقیب و به مجازاتی که برای این‌جرم مقرر میباشد محکوم گردد.

۴-بقیه ضوابط خاص

اثرها و پیامدهای شهیدشدن کذب چیست؟
در صورتی‌که شهیدشدن لاف مبنای رای دادگاه اعم از دادگاه حقوقی یا این که کیفری قرار گیرد، می قدرت با ثابت کذب بودن شهیدشدن شهود ، به رای صادره اعتراض نمود تا آنجا که حتی در شرایطی که رایی قطعی خواهد شد نیز می قدرت از روش مکانیسم « اعاده دادرسی» مجدداً درخواست پژوهش دوباره از مراجع قضایی نمود.

همینطور در صورتیکه که شاهد رایی از دادگاه بدوی شده اید که بر مبنای شهید شدن کذب رای صادره شد‌ه‌است، از رای صادره اعتراض و تجدیدنظرخواهی بعمل آورید و نصیب مهمی از اعتراض خود را به شهود کذب و دلایل کذب بودن آن تخصیص دهید.

از سایر اثرها اینگونه شهیدشدن هایی، به مورد تحمل کیفر نسبت به چنین افراد گشوده می‌شود.

طرز جبران ضرر ناشی از شهیدشدن لاف چه طور میباشد؟
طبق ضابطه مدنی در حالتی که کسی به دیگری خسارتی وارد کند ،موظف به جبران آن است.

پس در شهیدشدن لاف نیز در شرایطی‌که شاهد موجب ورود ضرر و زیان به کسی خواهد شد می بایست در صدد جبران آن برآید.

در ضابطه نیز مواقعی برای جبران ضرر ناشی از شهید شدن لاف در نظر گرفتن گردیده که به تحقیق آن میپردازیم:

فکر کنید در حالتی‌که دادگاه از شهود درخواست ادای شهید شدن نماید و بعدا معلوم خواهد شد که شهود شهیدشدن مغایر واقع را اظهار نموده اند ،علی رغم اینکه این شهید شدن به عایدی یا این که به ضرروزیان یکی‌از طرفین باشد ،در صورتی‌که سبب ساز ورود ضرروزیان به کسی شود ،خلال مجازات شهید شدن لاف ،موظف به جبران ضرر ضرروزیان چشم نیز می‌شوند.

طرز انصراف و عدول از شهید شدن کذب به چه شکل میباشد؟
ممکن میباشد شخصیکه بعنوان شاهد نزد جایگاه قضایی شهید شدن داده میباشد، پیشمان گشته و مایل به بازگشت از شهیدشدن خود باشد.

برگشت از شهید شدن نیازمند ثابت مغایر واقع بودن شهیدشدن وجود ندارد،بلکه همینکه شاهد مدعا گردد به جهاتی مانند :

تطمیع،ارعاب یا این که نادرست شهیدشدن نادرست داده میباشد، دادگاه به شهید شدن وی ترتیب تاثیر نمی دهد و در صورتی‌که براساس شهیدشدن خطا حکمی صادر گردیده باشد ،در مرحله تجدید حیث حکم سابق الذکر نقض می شود.

شاهد در‌این‌صورت می‌تواند با مراجعه به دفتر ها سندها قانونی و یا این که محکمه اقدام به انصراف و عدول از شهید شدن مبادرت کند.

مقاله مرتبط : تأثیر ارتباط خادم و مخدومی در شهید شدن

شیوه نگهبانی از شهید شدن کذب چه گونه میباشد ؟
از مهم‌ترین راههای جانبداری در ثابت کذب بودن شهیدشدن شهود توسل به دو چاره جرح شهود و همینطور طرح سوالاتی داهیانه و ظریف از شهود در محضر دادگاه در دعاوی حقوقی، کیفری و خانواده و … میباشد.

۱-راه‌حل اولیه: (جرح شهود)
به این معناست که مدعا شهیدشدن کذب، داعیه کند شاهد طرف مقابل، فاقد یکی‌از قوانینی میباشد که ضابطه برای شهود(بالغ، عاقل، عدل و داد، عصمت مولد، ذی عایدی نبودن در مسئله دعوی ، نداشتن خصومت با یک کدام از طرفین دعوی ، عدم اشتغال به تکدی گری و ولگردی) گزینش نموده است .در‌این‌صورت دادگاه به پژوهش مورد ها جرح می‌پردازد.

۲-راه‌حل دوم ( طرح سوالاتی مدبرانه از شهود و ارایه تعارض در بیانات)
درین خصوص سفارش میشود از حاکم پرونده تقاضای ادای شهیدشدن منفردانه شهود شوید چراکه در شکل ثابت کذب بودن شهود ، شاهد تعارض گویی های فراروان شهود با فردی میگردید که به شهود کذب متوسل شده است و این دستور مستلزم پیاده سازی سوالهای و سناریوی از پیش ساخته ای میباشد که بتوانید از روش آن تعارض در حرف های شهود را برملا سازید.

سفارش میشود در‌این خصوص از وکلای متبحر و با تجربه که در‌این عرصه از سوابق قابل قبولی درخصوص رد گفتگوها شهود در دعاوی خود ، دارنده تجارب میباشند منتفع شوید چراکه این فرمان حتی مستلزم سود گیری از داشتن هوش نسبی نیز می باشد.

درین ارتباط ماده ۲۳۴ ضابطه آیین دادرسی مدنی ذکر می‌دارد:

((هرمورد از اصحاب دعوی می‌توانند گواهان طرف خویش را با بیان انگیزه ،جرح نمایند. در‌حالتی که بعد از صدور رأی برای دادگاه مشخص و معلوم گردد که پیش از ادای سند، جهت جرح وجود داشته ولی بر دادگاه نهفته باقی مانده و رأی صادره هم مستند به آن مدرک بوده، گزینه از مورد ها نقض میباشد و در حالتی که جهات جرح بعداز صدور رأی حادث گردیده باشد، اثر گذار در اعتبار رأی دادگاه نخواهد بود.))

مقاله مرتبط: مثال رای شهیدشدن لاف

به چه شکل از نماینده قانونی دارای تخصص در ثابت فرمان شهید شدن کذب یا این که امان در عوض آن برخوردار گردیم؟
چنانچه که مشغول دعوای حقوقی، کیفری، خانواده و… در مراجع قضایی میباشید و طرف مقابل با استناد به شهید شدن کذب مبادرت به ثابت داعیه یا این که پشتیبانی واهی علیه شما کرده است ،می‌تواند از وکلایی که درین عرصه واجد تخصص و تجربیات میباشند ، منتفع شوید.

در‌این راستا محل کار حقوقی موکل مفتخر میباشد به هموطنان مشورت کردن حقوقی ارائه کند تا به شایسته ترین صورت ممکن از بند شهید شدن کذب طرف مقابل عبور کنید.

مثال رای شهید شدن کذب:

شاکی:………….

مجرم:…………

اتهام : شهیدشدن لاف در دادگاه نزد مقامات قانونی

رای دادگاه:

در زمینه ی اتهام آقای……….. فرزند……… دایر برشهادت کذب در شعبه …. دادگاه حقوقی تبریز، مورد گلایه آقای………، با التفات به محتویات پرونده و پژوهش ها معموله و گلایه شاکی و مستندات ابرازی در گرد هم آیی مورخ………دادکاه حقوقی……… و بیانات متعارض او در جلسات رسیدگی شعبات بازجویی دادسرای تبریز و با نظر مکالمات ضبط گردیده طرفین و کیفرخواست صادره از دادسرا و وقوع بزه و انتساب آن را به جنایتکار محرز و مسلم دانسته و مستنداً به ماده ۶۵۰ ضابطه مجازات اسلامی، مرتکب را به تحمل سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم می کند. رای صادره حضوری و کاسه بیست روز قابل تجدیدنظر میباشد.

سوالهای متدوال:

۱-شهیدشدن دادن در دفتر ها قانونی ورقه ها قانونی شامل مجازات شهید شدن کذب میگردد؟

پاسخ:نه ،تنها شهید شدن نزد مقامات قانونی احصا گردیده در ضابطه دارنده مجازات میباشد.

۲-در حالتی‌که شهید شدن لاف در دادگاه رد گردد ومورد قبول حاکم واقع نشود می اقتدار از شاهدی که شهید شدن لاف داده گلایه نمود؟

پاسخ:آری،این کار جرم بوده و دارنده مجازات میباشد.

۳-چه‌طور می اقتدار شهیدشدن کذب را ثابت کرد؟

پاسخ :با به کارگیری از جرح و تعدیل شهود میتوان شهیدشدن ادا گردیده را کذب اعلام‌کرد.

بخشنامه رییس قوه قضاییه در ارتباط شهود ساختگی و شهید شدن کذب :
“رییس قوه قضاییه به خواسته نگهداری شان و اعتبار شهید شدن شهود در نظام قضایی و دوری از انحراف مراحل پژوهش ها و دادرسی ها بوسیله شهود ساختگی و شهید شدن کذب بخشنامه ای را صادر کرد.

“به مراد مراقبت شان و اعتبار شهید شدن شهود در نظام قضایی و خودداری از انحراف فرایند پژوهش ها و دادرسی‌ها بوسیله شهود ساختگی و شهید شدن کذب ما یحتاج میباشد خلال رعایت ظریف قوانین رسمی اعم از ماده ۱۶۰ ضابطه مجازات اسلامی و مواد ۲۱۰ و ۲۱۱ و ۳۲۰ تا ۳۳۰ و ۶۵۰ ضابطه آئین دادرسی کیفری و مواد ۲۳۲ تا ۲۴۷ ضابطه ایین دادرسی دادگاه های همگانی و انقلاب در کارها مدنی درخصوص کیفیت احضار ، دریافت بیانات شهود و خودداری از تبانی و مواضعه انها با طرفین پرونده نسبت به اعمال کارها زیر مبادرت نمائید :

۱-راس داده های عددی و فناوری داده ها قوه قضائیه حداکثر پیاله دو ماه ترتیبی اتخاذ کند که قابلیت و امکان تصویب خصوصیات گواهان در سامانه مدیر پرونده قضایی(سمپ) قابلیت و امکان‌پذیر باشد.

۲-قضات دادگاه‌ها و دادسراها نسبت به احراز نام و نشان شهود تعرفه گردیده و درج ویژگی ها گواهان در سامانه ذکر شده و دستیابی سوابق آنها مبادرت کنند

۳-در شکل کشف شهیدشدن کذب و تبانی در اثنای پژوهش ها یا این که تحقیق، بلافاصلهً مراتب شکل مجلس و جهت تعقیب کیفری مرتکبین مبادرت مورد نیاز معمول شود

۴-راس مدد و داده ها قوه‌قضائیه علاوه بر حفظ دائمی در‌این خصوص، نسبت به شناسایی و معرفی افرادی که در نزدیکی واحدهای قضایی به طور حرفه ای حضور داشته ودر قبال دریافت متاع یا این که امتیاز، اقدام به ادای شهید شدن کذب در مراجع قضایی می‌نمایند، مبادرت مقتصی را مبذول کند.

تحقیق بر حسن اجرای این بخشنامه به عهده روسای تک تک دادستانی‌های استان‌ها است.”

در نوشته‌ی‌علمی بالا به طور کامل در ارتباط با شهید شدن کذب چیست ؟ و همینطور مجازات آن حرف شد. در صورتیکه که سوالی دارید میتوانید از نصیب نظرها مبادرت فرمایید و پیاله چندین ساعت معطل جواب خویش باشید.

 
 

 

 

وکیل ایران...
ما را در سایت وکیل ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد عزیزی بازدید : 53 تاريخ : دوشنبه 29 خرداد 1402 ساعت: 15:37