شیوه انتخاب مجازات تعزیری

ساخت وبلاگ


ن گذار، آن‌ها‌را درباره ی جرایم تعزیری وکیل خوب در مشهد ای که با اعتنا به موقعیت جامعه، جرم انگاری کرده، انتخاب کرده است. جزای نقدی و محرومیت از حقوق و دستمزد اجتماعی، از گونه های این نوع مجازات هستند. تخفیف و تبدیل مجازات جرایم تعزیری، فقط در شکل وجود جهات تخفیف، قابلیت و امکان پذیر خواهد بود.

 

برای مشورت کردن مجازات تعزیری

 


ضابطه، برای برقراری نظم، تدوین گردیده و اشخاص، ملزم می باشند که مقررات حکم دهنده بر جامعه را رعایت نمایند، در غیر این شکل، مجازات می گردند. طبق ضابطه میهن ما، مجازات های مهم، به چهار گروه تقسیم میگردد: قصاص، دیه، مجازات حدی و مجازات تعزیری. هرکدام از این چهار نوع مجازات مهم، دارنده قوانینی می باشند و اجرا هر مورد، بستگی به تحقق این وضعیت دارااست.

مجازات تعزیری نیز یکی اشکال چهار مجازات اساسی بوده که ضابطه گذار، برای جرائم تعزیری، به آن، حکم نموده است. به همین ادله، بخشی از ضابطه مجازات اسلامی، به جرائم و مجازات های تعزیری، تخصیص یافته و قواعد حکم کننده بر این مجازات ها، آیتم حدس قرار گرفته میباشد. مزیت مجازات تعزیری، این بوده که در مواقعی، امکان تبدیل به جزای نقدی را دارااست و به همین انگیزه، تدبیر از قواعد آن، ضروری به حیث میرسد.

از این رو، در‌این نوشته‌ی علمی، قصد داریم بگوییم، مجازات تعزیری چیست و گونه های آن کدامند؛ بعد، درخصوص شیوه انتخاب این نوع از مجازات، قابلیت تخفیف و تبدیل آن، توضیح دهیم. در‌صورتی‌که، پیرامون این مسئله، سوالاتی دارید، با ما یار و همدم باشید.

 

جرایم تعزیری چیست؟
در جواب به‌این سوال که حکم تعزیری چیست و مجازات جرایم تعزیری چه میباشد؟ خوب میباشد، آغاز، توضیح دهیم که جرایم تعزیری، چه جرایمی می‌باشند و در ضابطه مجازات اسلامی، چه تعریفی درباره ی این جرایم وجود دارااست و بعداز نظارت جرایم تعزیری، به‌این سوال که حکم تعزیری چیست و مجازات جرایم تعزیری چه میباشد، جواب دهیم.

ضابطه مجازات اسلامی ما، بخش اعظمی از جرایم را به تقلید از شرع مقدس، جرم دانسته و برای آنان مجازات مقرر در شرع را در لحاظ گرفته میباشد. مثلا این جرایم، جرایم حدی، نظیر زنا، لواط، شرب خمر می‌باشند. ولی، از آن جا که با گسترش دولت ها، نحوه ارتکاب به جرایم تغییر تحول یافته و مجرمین، از راه‌های جدیدی، منجر برهم زدن نظم همگانی جامعه میشوند، ضابطه گذار، تیم ای دیگر از جرایم را، با اعتنا به نیاز و موقعیت جامعه، جرم انگاری کرده که به آنها، جرایم تعزیری می‌گویند.

همینطور، پاره از کارها، در شرع مقدس، حرام دانسته شد ه اند ولیکن، برای آنها مجازاتی در لحاظ گرفته نشده میباشد. این مجموعه از کارها، در ضابطه مجازات اسلامی، به عنوان محرمات فقاهتی ذکر شده می‌شوند و ارتکاب به آنان، مستوجب تعزیر خواهد بود. یعنی، ضابطه گذار، برای آن‌ها، مجازات تعزیری، انتخاب کرده است. قابل ذکر میباشد که تعزیرات در‌این مضمون‌، متعدد از تعزیرات حکومتی می‌باشند.

بدین ترتیب، در جواب به‌این پرسش که جرایم تعزیری چیست، می قدرت بیان کرد: جرایم تعزیری که مجازات بعضا از آن‌ها در ضابطه کاهش مجازات حبس تعزیری تصویب شده 1399، کاسته شده، تیم ای از محرمات دینی می‌باشند که در شرع، مجازاتی برای آنان گزینش نشده و ضابطه گذار، ارتکاب آن‌ها را جرم دانسته و برای آنها، مجازات در حیث گرفته و همینطور، گروه ای از جرایم بوده که با دقت به شرایط جامعه جرم انگاری گردیده اند و دارنده تضمین اجرای مشخص و معلوم میباشند.

 

مسلما بخوانید: مجازات حدی، اشکال و طرز جاری ساختن آن

حکم تعزیری چیست؟
در بخش قبلی، توضیح دادیم که جرایم تعزیری چیست و گفتیم که ضابطه گذار برای آنان، مجازات تعزیری در حیث گرفته میباشد. در‌این بخش، قصد داریم، بدین سوال جواب دهیم که حکم تعزیری چیست و در چه مواقعی صادر می‌شود. برای جواب به‌این سوال که حکم تعزیری چیست؟ می بایست، مضمون‌ حکم را از دو منظر آیتم پژوهش قرار بخشید که به تفصیل تحت است:

حکم به معنی رای حکم دهنده: حکم به معنی رای، به معنای رایی میباشد که بعداز رسیدگی پرونده، به وسیله حکم دهنده تحقیق کننده به پرونده، صادر می‌شود. درصورتی که که حکم صادره، راجع‌به جرایم تعزیری، یعنی آن گروه از جرایمی که در ضابطه مجازات اسلامی، مستوجب تعزیر دانسته گردیده اند باشد، به آن، حکم تعزیری می‌گویند.

حکم به معنی مجازات: حکم به معنی مجازات، به معنای مجازاتی میباشد که برای جرایم تعزیری، در ضابطه مجازات اسلامی در لحاظ گرفته گردیده‌است. حکم تعزیری، می‌تواند، مشمول حبس، شلاق، محرومیت از حقوق و دستمزد اجتماعی، مصادره مجموع اموال و بقیه موردها نوشته شده در ماده 19 ضابطه مجازات اسلامی باشد.

 

بیشتر بخوانید: تعزیر چیست

 


مجازات تعزیری چیست ؟
در جواب بدین سوال که مجازات تعزیری چه است؟ بایستی به ماده 18 ضابطه مجازات اسلامی، مراجعه کرد. این ماده، مقرر می‌دارد: " تعزیر، مجازاتی میباشد که دربرگیرنده تیتر حد، قصاص یا این که دیه وجود ندارد و به موجب ضابطه، در موردها ارتکاب محرمات دینی یا این که نقض قوانین حکومتی، انتخاب و ایفا می‌گردد. نوع، مقدار، چگونگی اعمال و قانون ها مرتبط با تخفیف، تعلیق، سقوط و بقیه احکام تعزیر، به موجب ضابطه گزینش می گردد"

مبنی بر این ماده، مجازاتی که قصاص، دیه و حد نباشد، تعزیری بوده و کلیه احکام مرتبط با آن، بوسیله ضابطه گذار مشخص می‌شود. مجازات دیه، قصاص و حد، مجازات هایی می باشند که با دقت به احکام فقهی، رقم خورده اند؛ از جمله، در شرع آمده که مجازات جرم قتل، قصاص میباشد؛ ضابطه گذار هم این حکم را از شرع گرفته و به طور ضابطه در آورده میباشد.

از‌آن‌جا‌که تمامی جرایم، در شرع در نظر گرفتن نشده اند، یا این که بعضا افعال و جاری ساختن، فقط حرام دانسته گردیده و مجازاتی برای آن‌ها بیان نگردیده، با اعتنا به حالت دولت ها امروز، ضابطه گذار، تیم ای از جرایم، به عنوان جرایم تعزیری را پیش گویی نموده و خویش ضابطه گذار، مبادرت به گزینش مجازات برای آنها کرده و می نماید که بدین مجازات ها، مجازات تعزیری میگویند. به عنوان مثال، جرایم پند رانندگی.

 

بیشتر بخوانید: گونه های مجازات مهم، تبعی، تکمیلی


گونه های مجازات تعزیری
در نصیب گذشته، توضیح دادیم که حکم تعزیری چیست و گفتیم که مجازات جرایم تعزیری، مجازاتی میباشد که ضابطه گذار، راجع‌به جرایمی که با اعتنا به نیاز روز جامعه، در نظر گرفتن و جرم انگاری کرده، حال و روز نموده و مشتمل بر هر مجازاتی، غیر از حد، قصاص و دیه می گردد. بعداز توضیح در این مورد که حکم تعزیری چیست، درین نصیب، قصد داریم، در باره اشکال مجازات جرایم تعزیری، مبتنی بر ضابطه مجازات اسلامی، حرف کنیم.

ماده 19 ضابطه مجازات اسلامی، مجازات جرایم تعزیری را به 8 جايگاه، تقسیم بندی نموده و هر مرتبه، مشتمل بر حبس، جزای نقدی، اعم از جزای نقدی جايگاه یک، دو، سه، چهار، پنج و جزای نقدی سکو شش، هفت و هشت، یا این که بقیه مواقعی نظیر؛

شلاق، مصادره مجموع اموال، انحلال فرد حقوقی، انحلال موقت یا این که دایم از سرویس ها دولتی و همگانی، ممنوعیت از اشتغال به یک یا این که یک‌سری فعالیت برای زمان دایم یا این که موقت، ممنوعیت از صدور بعضی اوراق تجاری، ممنوعیت از دعوت به ارتقاء سرمایه برای فرد حقوقی و محرومیت از دستمزد اجتماعی می‌گردد که همه این مفاد، اشکال مجازات تعزیری محسوب می شوند.

شیوه انتخاب مجازات تعزیری
در بخش های گذشته، توضیح دادیم که حکم تعزیری چیست و گونه های مجازات جرایم تعزیری چه میباشد و گفتیم که‌این تیم از مجازات ها را ضابطه گذار، راجع به جرایمی که با دقت به نیاز روز، در نظر گرفتن و جرم انگاری گردیده اند و درخصوص آن تیم از محرمات دینی که حکم و مجازاتی برای آن‌ها در شرع، بیان نشده ، گزینش کرده است.

بعد از توضیح در باب اینکه حکم تعزیری چیست و اشکال مجازات جرایم تعزیری کدامند، در‌این نصیب، می‌خواهیم، درباره‌ی طرز انتخاب مجازات جرایم تعزیری صحب

 
 

 

 

وکیل ایران...
ما را در سایت وکیل ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد عزیزی بازدید : 80 تاريخ : يکشنبه 7 خرداد 1402 ساعت: 2:50